Editie 2015-07-10
     
  Beste medestanders,

Op 9 mei 2006 ontving u van ons de eerste Nieuwsbrief waarin wij de oprichting aankondigden van de Stichting. Dezelfde week startte de handtekeningen actie in de krant voor het eerste project De Jozefkerk. Binnen 3,5 week tekenden 3.200 mensen voor het onderzoeken van een alternatief voor de destijds voorgenomen sloop . Vandaag 10 juli 2015 (9 jaar later) is het dan zover. Er ligt een plan waarmee de Jozefkerk behouden blijft. Er is een overeenkomst tussen kerkbestuur en ontwikkelaar en de gemeente staat positief tegenover de planvorming. Zeker omdat hierbij de Jozefkerk behouden blijft, wordt herbestemd en na 10 jaar gerestaureerd zal worden. Herbestemming van cultureel erfgoed sluit aan bij de ambities uit het Coalitieakkoord.

Vandaag is een bijzondere dag. De provincie heeft een subsidie toegekend die restauratie van de kerk mede mogelijk maakt. Alle partijen) hebben met man en macht gewerkt om dit budget voor de Jozefkerk te mogen ontvangen. Net voor de eindstreep van de subsidieregeling kon de aanvraag worden ingediend. Een pluim voor de positieve medewerking van alle partijen om te zorgen dat voldaan kon worden aan alle voorwaarden.
Toekenning ervan was namelijk essentieel om e.e.a. gerealiseerd te krijgen.

Vanmiddag was er een persmoment op het gemeentehuis waarbij de eerste planvorming gepresenteerd werd. Het parochiebestuur, de koper de heer R. v.d. Berg van LBB Naber, de heren De Jager en Van Heesch van Forum architecten, wethouder Bruijniks en M. van Merwijk namens de gemeente en Stichting STERK stonden gezamenlijk de pers te woord om dit heugelijke feit mee te delen. De plannen voorzien in een woonbehoefte voor Kaatsheuvel en de kapel blijft in elk geval open voor het publiek.

Dit nieuws wilden wij natuurlijk meteen met u delen. Medestanders van het eerste uur. Bedankt voor alle energie en steun tijdens dit lange traject, waarin vele malen een beroep op u allen is gedaan en de commissies heel hard gewerkt hebben.

Meteen willen wij u ook wijzen op een bijzonder evenement samen met veel verenigingen dat plaats zal vinden op zaterdag 26 september op het Wilhelminaplein. Reserveer de datum alvast in uw agenda want u bent alvast van harte uitgenodigd, overdag is er een gezamenlijk programma gepland en s avonds een overdekt bedank Klapstoelenconcert.

Hopelijk zullen we allen nog veel plezier beleven aan de herbestemming en de restauratie.Stichting STERK
Lilian Grootwagers
Marri Hendriks
Christian Vermeer
 
    Indien u de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen klik hier.