Editie 2011-08-10
     
  Kaatsheuvel, 10 augustus 2011

Beste medestanders,

Een bijzonder bericht voor iedereen die het behoud van de St. Jozefkerk in Kaatsheuvel een warm hart toe draagt. Vandaag 10-08-2011 heeft de Raad van State uitspraak gedaan in het hoger beroep aangaande de toekenning van de topmonumentale status aan de St. Jozefkerk.

Het hoger beroep is ongegrond verklaard en de kerk wordt ingeschreven in het rijksmonumentenregister. (voor de volledige uitspraak zie www.sterkkaatsheuvel.nl tabblad actueel)

“Alles van waarde is weerloos”
Monumenten zijn weerloos zonder extra aandacht en zorg. Algemeen gedeelde zorg om monumenten geeft een warm gevoel. Het bestuur van stichting STERK dankt iedereen, van wie zij gedurende het traject van aanvraag van de rijksmonumentenstatus tot aan de uitspraak bij de Raad van State, steun en vertrouwen heeft mogen ontvangen. Dit heeft ons steeds de energie gegeven ons in te blijven zetten voor deze goede zaak.

In het bijzonder willen wij hier degene benoemen die vanuit expertise en deskundigheid zich geheel belangeloos hebben ingezet voor de bescherming en het behoud van de St. Jozefkerk.
Dhr. Leo Dubbelaar (Cuypersgenootschap)
Mevr. K. van Bijsterveld
Dr. B. van Hellenberg Hubar (Res nova)
Mr. R. Kleijngeld
Mr. M. Kops
Mevr. M. Moons
Dr. G. Vermeer (UvA)
Mr. W. Wernink (v. Abbestichting)
Prof. Mr. P.C.E. van Wijmen

Deze uitspraak zorgt voor de erkenning en bescherming van het monument. Een monument behouden kan slechts als het een goede (her)bestemming krijgt en weer een vitale plaats inneemt in de samenleving. Ook daar blijft stichting STERK zich graag met uw steun voor inzetten.

Namens het bestuur
Lilian Grootswagers
Marri Hendriks
Christian Vermeer
 
    Indien u de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen klik hier.