Editie 2010-09-12
     
  Kaatsheuvel, 12 september 2010 2e editie 2010

Beste medestanders,

Met deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen waarbij Stichting STERK betrokken is.

Voortgang aanvraag Rijksmonumentenstatus St. Jozefkerk Kaatsheuvel
De Stichting Advisering Bestuursrechtspraak (STAB) heeft in mei haar advies uitgebracht aan de Rechtbank te Breda. Alle partijen hebben een afschrift van het advies ontvangen en zijn in de gelegenheid gesteld hierop een reactie te geven. De stichting bestuursrechtspraak is nu bezig om, met inachtneming van de opmerkingen die door partijen zijn gemaakt, een definitief advies te formuleren. Hiervoor heeft men tot 20 september de gelegenheid. De verwachting is dat kort daarna de rechter een uitspraak zal doen over de rijksmonumentale status (topmonument volgens de tijdelijke beleidsregel).

Kerkbestuur
Afrastering rond St. Jozefkerk
Het kerkbestuur heeft aangegeven dat, ondanks de bouwvergunning verlening tot het plaatsen van een hekwerk, besloten is dit voorlopig nog niet te doen. Hiermee is gehoor gegeven aan de oproep van de omwonenden.

5e Klapstoelenconcert Donderdag 16 september om 19.30 uur
Op donderdag 16 september is het weer zo ver. Dan vindt voor de vijfde keer het klapstoelenconcert op het Wilhelminaplein in Kaatsheuvel plaats. Het concert begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Neem voor de zekerheid wel uw eigen klapstoel mee, want het aantal stoelen is beperkt. Het is de vijfde keer dat het concert, met als decor de St. Jozefkerk aan het Wilhelminaplein, wordt georganiseerd. De werkgroep heeft heel hard gewerkt, overal in de plaats hangen prachtige aankondigingsposters en sponsoren hebben, ondanks de crises, weer een grote bijdrage geleverd. Het is dan ook weer mogelijk om tenten te plaatsen op het plein en een aantal klapstoelen ter beschikking te stellen. Steeds meer mensen tonen zich betrokken en willen een bijdrage leveren aan dit gezellige evenement.
Net als andere jaren treedt ook dit jaar het Opleidingsorkest van Harmonie Kaatsheuvel op. Ieder jaar werken zij geheel belangeloos mee aan dit unieke evenement in Kaatsheuvel. Dit jaar treden ook het Groot orkest en de Slagwerkgroep van de Harmonie op, en zullen de Lindelijsters een aantal leuke liedjes ten gehore brengen. Het belooft weer een gezellig en sfeervol concert te worden. Vorig jaar waren er enkele bezoekers die een goed gevulde picknickmand mee namen en duidelijk genoten van een bijzonder uitje. Dit soort initiatieven weerspiegelt de ontspannen sfeer en juichen we daarom ook enorm toe.

We hopen op een grote opkomst en een ontzettend gezellige sfeer, net zoals voorgaande jaren. Het blijft belangrijk om de St. Jozefkerk onder de aandacht te houden. Met uw komst toont ook u uw betrokkenheid bij het behoud van dit bijzondere monument.

Wilt u meer weten over het concert, foto’s van vorig jaar bekijken kijk dan op de website www.sterkkaatsheuvel.nl. Onder het kopje St. Jozefkerk kunt u informatie vinden over het concert van dit jaar en voorgaande jaren.
Wij hopen u te ontmoeten op 16 september om 19.30 uur!


Namens het bestuur
Lilian Grootswagers - Marri Hendriks - Christian Vermeer

 
    Indien u de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen klik hier.