Editie 2008-05-01
     
  Kaatsheuvel, 28 mei 2008 4e editie 2008

Speciale editie en uitnodiging in het kader van het Jaar van het Religieus Erfgoed 2008:

Beste medestanders,

In het jaar 2008 zullen er een aantal activiteiten plaatsvinden om aandacht te schenken aan het religieus erfgoed. Er is een werkgroep samengesteld een jaarwerkplan gemaakt en de provincie Noord-Brabant heeft een subsidie verleend om een aantal activiteiten mede mogelijk te maken.

Deelnemers van de werkgroep Jaar van het Religieus Erfgoed te Kaatsheuvel zijn:
Jan en Dymph Brokx, Guus van Heesch, Toine den Teuling, Irene en Christian Vermeer en Marry de Wijs.

Bezoek geregeld de website (www.sterkkaatsheuvel.nl) om alle activiteiten te volgen. Op dit moment is alle aandacht gericht op het:

3e Klapstoelenconcert donderdag 5 juni om 19.30 uur op het Wilhelminaplein te Kaatsheuvel
Door de inzet van vrijwilligers, de medewerking van de band van Muziekschool de Heraut (K.C. en de Bees), Dansschool Dydans met een prachtige toepasselijke uitvoering, goed in het gehoor liggende muziekstukken van het opleidingsorkest Harmonie Kaatsheuvel en heerlijke herkenbare liederen van Koor de Levensgenieters biedt het Klapstoelenconcert dit jaar weer een gezellig en zeer gevarieerd programma met op de achtergrond het prachtige decor van de St. Jozefkerk.

Stichting STERK is erg blij met al deze bijzondere vrijwillige bijdragen die een voorbeeld zijn van burgerbetrokkenheid bij belangrijke zaken die spelen op het gebied van het behoud van Erfgoed in Kaatsheuvel en die meteen de mogelijkheid bieden om eens te komen genieten in de buitenlucht van mooie optredens.

Heel bijzonder dit jaar is de voorstelling van dansschool Dydans, zij dansen het verhaal van Mijnheer Beuk (een oude boom die dreigt te moeten worden gekapt) dit stuk is zo toepasselijk voor de problematiek rondom erfgoed en het behoud dat wij hiermee bijzonder in onze nopjes zijn.

Media – aandacht: RTV radio en tv:
Er worden door Jan in ’t Groen en Mari v. Heijst opnames en interviews gemaakt tijdens het klapstoelenconcert en deze zullen zondag 15 juni vanaf 19.00 uur, 24 uur lang worden uitgezonden op RTV Midden Brabant.

U bent allen van harte uitgenodigd om heerlijk in de buitenlucht samen met heel veel andere mensen, op een prachtige plek in ons dorp, het cultuurhistorisch erfgoed te ervaren in combinatie met natuur, cultuur (muziek en dans) en een prachtig decor. Een alternatieve aangename vorm om je stem te laten horen. Laten zien dat je samen een signaal uit kunt laten gaan dat erfgoed belangrijk en bijzonder genoeg is om ervoor in de bres te springen. U KOMT TOCH OOK? Meer informatie bezoek www.sterkkaatsheuvel.nl tabblad klapstoelenconcert.

Namens Stichting STERK
Het Bestuur: Lilian Grootswagers
Marri Hendriks
Marry de Wijs
 
    Indien u de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen klik hier.