17 NOVEMBER 2009
Lezing door Han Verschure met als thema "De Tachtigjarige Oorlog in De Langstraat".
Aanvang 19.30 uur, locatie volgt.

7 t/m 26 SEPTEMBER 2009
Tentoonstelling “Kaatsheuvel op de kaart”, locatie: Bibliotheek Kaatsheuvel
In het kader van Open Monumentendag 2009 verzorgd heemkundekring De Ketsheuvel in samenwerking met Stichting STERK een tentoonstelling in de bibliotheek van Kaatsheuvel van 7 t/m 26 september met als thema "Kaatsheuvel Op de Kaart".
 
Op de kaart betekent aandacht voor monumenten die op een of andere manier ooit op de kaart zijn gezet. Het zijn vaak markante gebouwen die een (stedenbouwkundige) ankerfunctie hebben of op een andere manier op een bijzondere of bepalende plek gelegen zijn, zoals een molen of een kerk. Deze gebouwen worden vaak als iconen van een stad of dorp beschouwd.

Van oudsher worden deze gebouwen al aangegeven op landkaarten of plattegronden, stadsgezichten, topografische kaarten, uitbreidingsplannen, gravures en ontwerptekeningen. Ze worden beschreven in reisgidsen en zijn ook op een ansichtkaart verkrijgbaar. Tijdens deze tentoonstelling krijgt u een aantal unieke landkaarten, topografische kaarten en oude ansichtkaarten te zien van monumentale plaatsen en gebouwen in Kaatsheuvel.

MEI - JULI 2009
Op zondag 17 mei, 21 juni en 12 juli verzorgd de heemkundekring een wandeling langs de kerkpaden in en om Kaatsheuvel. De schrijvers van het boekje "Kerkpaden in beeld" vertellen u onderweg allerlei leuke wetenswaardigheden. De wandelingen vangen steeds aan om 10.00 uur en duren ongeveer 2 uur. 17 Mei is het startpunt op de Markt, 21 juni op de Rechtvaart ter hoogte van het parkeerterrein bij keukencentrum Mandemakers en 12 juli op het kerkplein bij de Berndijkse kerk. De kosten voor de rondwandeling bedragen € 2,50 per wandeling, leden van de heemkundekring kunnen gratis deelnemen.

JANUARI 2009
Lezing door Eduard Steenbergen in De Gildenbond in Kaatsheuvel. Hij zal ons door middel van oude ansichten een virtuele rondwandeling door Kaatsheuvel geven. De lezing vangt om 14.00 uur aan.

DECEMBER 2008:
Uitgave eerste publicatie: 'Kerkpaden in beeld" Religieuze monumenten in en om Kaatsheuvel. Het boekje neemt u mee langs de kerkpaden die nog binnen Kaatsheuvel aanwezig zijn. Kerkpaden vormden van oudsher de verbindingswegen tussen buurtschappen en de verschillende geloofsgemeenschappen. Tevens beschrijft het boekje de religieuze gemeenschappen die Kaatsheuvel rijk is geweest en wat zij voor ons kerkdorp hebben betekend. Leuke bijkomstigheid is dat er tevens een wandel-/fietstocht langs de beschreven religieuze objecten in het boekje is opgenomen. Het boekje is te koop voor € 9,95 bij Primera van Wezenbeek, Totaal Gemak Hoofdpoort Kaatsheuvel, Kees Grootswagers tel. 0416-278971 en Wim v. Ravesteijn tel. 0416-276939.

OKTOBER-activiteiten:
Presentatie Dvd, lezing, tentoonstelling en speurtocht
klik hier voor meer informatie

SEPTEMBER 2007:
Productie van DVD over het erfgoed van Kaatsheuvel, opbrengst komt ten geheel ten goede aan beheer en conservering van heemkundecollectie. Bestellen DVD: Klik hier
  meer info?

APRIL 2007: STERK richt zich op inventarisatie en beheer heemkundigecollectie Kaatsheuvel.
Nieuwe ideeen en initiatieven zijn welkom. Wij beraden ons momenteel over het verwerven van financiele middelen die het beheer en de conservering mogelijk moeten maken. Uw financiele bijdrage is dan ook meer dan welkom op bankrekeningnummer 12.14.60.266 omschrijving heemkundecollectie t.n.v. Stichting STERK. Voor uitgebreide informatie open het tabblad heemkundecollectie.

06-04-2007 Het bestuur van STERK heeft een werkbezoek gebracht aan het regionaal streekarchief te Tilburg. Gesproken werd er met de archivaris mevr. Yvonne Welings. Doel van het bezoek was: kennismaking, inventarisatie van mogelijkheden en wijze van opslag voor beheer en onderhoud. Een zeer waardevol en prettig gesprek dat zeker zal leiden tot gezamenlijke initiatieven

12-04-2007: Het bestuur van de nieuwe heemkundekring heeft een bezoek gebracht aan Heemkundekring Loon op t Sandt om een kijkje in de keuken te nemen en van elkaar te leren. De heemkundekring heeft alle krantenknipsels over Kaatsheuvel, die door leden van Loon op t Sandt waren verzameld in afwachting van de oprichting van de nieuwe heemkundekring, mogen ontvangen. Een prettig bezoek dat zeker een vervolg zal krijgen.

26-04-2007
De besturen van heemkundekring De Ketsheuvel en Stichting STERK hebben een gezamenlijk overleg gehad over het praktisch vormgeven van de samenwerking en beheer/behoud en toegankelijkheid van de heemkundigencollectie.